Detta är PREMIÄRSIDAN
Här kan du annonsera er
nya föreställning.
Det kan också handla om ett viktigt gästspel.
eller terminens repertoar.
Erfarenheten visar att gamla pjäser har en förmåga att dyka upp igen.
Informationen om pjäsen brukar inte ändras.


UPPDATERAD 8/10/2018
Större bild? Högerklicka på bilden och väj "Visa bild" eller "Öppna bild i ny flik"
så visas den i regel större!


DOCKTEATERHUSET ÖREBRO

Setembers program här.


Marionetteatern har premiär på Alice

Den 20 oktober har Marionetteatern i Stockholm premiär på sin nya föreställning Alice.

Sagan av Lewis Carroll om Alice som faller ner i ett kaninhål är en klassiker som otaliga gånger tolkats som teater, dans och film i stora och påkostade uppsättningar. I Marionetteaterns version, i regi av Helena Nilsson, är formatet litet, men fantasin stor.

I denna specialskrivna version för dockteater av Margareta Sörenson växer en historia fram för vår tids barn. En brokig, rolig och tankfull berättelse om att bli stor. När den gåtfulla sagan görs på Marionetteatern blir det en skildring av barnets växande, vikten att hävda sin identitet och om krockar med den vuxna världens regler.

Dockspelare är och Kay Tinbäck Du Rées; den senare har även gjort dockorna. Scenografi och kostym av Märta Fallenius, musik Mikael Svanevik.


Nu händer det! En ny teaterkonstellation ser dagens ljus.


Sven Wagelin-Challis
som tidigare arbetat med Dockteatern Tittut, Beatrix värld, Under hatten och Kungliga operan, Gossen och kärleken till tre apelsiner.
Föreställningar som visualiserar klassisk musik för barn från 2 år.
 
Leif Hultquist,
Kompositör, musiker och tongivande inom teatergruppen Ung utan pung och Sven Wagelin-Challis, skapar en samklang och en spänning mellan det som sker i musiken och det visuella med dockor, mask, objekt, dans, rörelse.

Erik Satie 150 år 2016!
Detta firar Olympiateatern med att bjuda in konstnärsduon Wagelin & Hultquist för att med sin publika föreställning Under hatten - Monsieur Satie, en fantasie. En upplevelse för alla från två år och uppåt. Vi möter Erik Saties nyskapande musik och hans fantasivärld som saknar like. En pianist Leif Hultquist och en skådespelare Sven Wagelin-Challis bygger med musik dockor, objekt upp Saties fantasivärld.

”Barnen har rätt att uppleva starka och olika känslor på teatern och inte tillrättalagd trallighet”.

”Uppsättningen är ordlös och har inte någon egentlig handling. Den är modigt modernistisk, föga inställsam och förlitar sig helt på att också små barn (från 2 år) har sinnen och kapacitet för att möta musikalisk poesi och impressionistiska bildkompositioner”. Svd

”Under hatten är en fantasifullt bildsatt pianokonsert med subtilt skiftande stämningar, utsökta detaljer och finurligt allvar”. Svd

”Klart är att dockteatern bjöd på mycket glädje och nyfikenhet. Det var en nöjd publik som lämnade biblioteket när bläckfiskarna gått och lagt sig och sista tonerna från pianot klingat ut.” Jönköpingsposten

Under hatten – M Satie, en fantasie.            Från 2 år.        
Idè : Sven Wagelin-Challis
Rörelseregi: Jeanette Challis
Dockor och scenografi: Annika Arnell
Musik: Erik Satie
Musikurval: Leif Hultquist
Medverkande: Leif Hultquist och Sven Wagelin-Challis
Nypremiär på Olympiateatern den 10 november 2016.