Detta är PREMIÄRSIDAN
Här kan du annonsera er
nya föreställning.
Det kan också handla om ett viktigt gästspel.
eller terminens repertoar.


UPPDATERAD 15/2/2019
Större bild? Högerklicka på bilden och väj "Visa bild" eller "Öppna bild i ny flik"
så visas den i regel större!Urpremiär av "Maktens doft" den 29 mars
av Nasrin Barati på Teater Sesam

Har man rätt att göra som man vill, utan att ta hänsyn till människorna omkring sig? Har man rätt bestämma över andra, driven av sitt ego? Är det den makttörstiga generalens rätt att göra som han vill, och kan folket stoppa honom i tid?

Maktens Doft är en nyskriven, multimedial föreställning av Nasrin Barati, baserad på David McKee’s ”The Conquerors”. Föreställningen tar upp ämnen som makt, maktmissbruk och den egoism som driver erövrarens beteende. Denna starkt visuella föreställning visar upp Teater Sesam från dess bästa sida, där man blandar modern teater med projektion, dock- och skuggspel.
Föreställningen är från 6 år och spelas mellan den 29 mars - 4 maj.

Mer info om Teater Sesam här!Ny föreställning på Dockteatern Tittut:
VILL HA HUND! (2– 6 år) Premiär 26 januari 2019

En dansande dockteaterföreställning om att toklängta efter en egen hund.

Tanken på en egen hund som alltid viftar på svansen när den ser dig är rena lyckan och värt allt eventuellt besvär. Den får ju dig att skratta och må bra! En längtan så stark att du ser positivt på det mesta - saker och ting brukar ju ordna sig till det bästa....eller?

Föreställningen nosas fram av ensemblen som fortsätter sitt samarbete från den interaktiva uppsättningen Busiga händer.

Regisserar gör Tittuts konstnärliga ledare Sophia Segrell. Dockor & scenografi skapas av Lisa Kjellgren Almstig.
Spelare, tillika dansare, är Tobias Ulfvebrand som även står för musiken och koreografin.
Föreställningen har premiär 26 januari.


Marionetteatern har premiär på Alice

Den 20 oktober har Marionetteatern i Stockholm premiär på sin nya föreställning Alice.

Sagan av Lewis Carroll om Alice som faller ner i ett kaninhål är en klassiker som otaliga gånger tolkats som teater, dans och film i stora och påkostade uppsättningar. I Marionetteaterns version, i regi av Helena Nilsson, är formatet litet, men fantasin stor.

I denna specialskrivna version för dockteater av Margareta Sörenson växer en historia fram för vår tids barn. En brokig, rolig och tankfull berättelse om att bli stor. När den gåtfulla sagan görs på Marionetteatern blir det en skildring av barnets växande, vikten att hävda sin identitet och om krockar med den vuxna världens regler.

Dockspelare är och Kay Tinbäck Du Rées; den senare har även gjort dockorna. Scenografi och kostym av Märta Fallenius, musik Mikael Svanevik.


Nu händer det! En ny teaterkonstellation ser dagens ljus.


Sven Wagelin-Challis
som tidigare arbetat med Dockteatern Tittut, Beatrix värld, Under hatten och Kungliga operan, Gossen och kärleken till tre apelsiner.
Föreställningar som visualiserar klassisk musik för barn från 2 år.
 
Leif Hultquist,
Kompositör, musiker och tongivande inom teatergruppen Ung utan pung och Sven Wagelin-Challis, skapar en samklang och en spänning mellan det som sker i musiken och det visuella med dockor, mask, objekt, dans, rörelse.

Erik Satie 150 år 2016!
Detta firar Olympiateatern med att bjuda in konstnärsduon Wagelin & Hultquist för att med sin publika föreställning Under hatten - Monsieur Satie, en fantasie. En upplevelse för alla från två år och uppåt. Vi möter Erik Saties nyskapande musik och hans fantasivärld som saknar like. En pianist Leif Hultquist och en skådespelare Sven Wagelin-Challis bygger med musik dockor, objekt upp Saties fantasivärld.

”Barnen har rätt att uppleva starka och olika känslor på teatern och inte tillrättalagd trallighet”.

”Uppsättningen är ordlös och har inte någon egentlig handling. Den är modigt modernistisk, föga inställsam och förlitar sig helt på att också små barn (från 2 år) har sinnen och kapacitet för att möta musikalisk poesi och impressionistiska bildkompositioner”. Svd

”Under hatten är en fantasifullt bildsatt pianokonsert med subtilt skiftande stämningar, utsökta detaljer och finurligt allvar”. Svd

”Klart är att dockteatern bjöd på mycket glädje och nyfikenhet. Det var en nöjd publik som lämnade biblioteket när bläckfiskarna gått och lagt sig och sista tonerna från pianot klingat ut.” Jönköpingsposten

Under hatten – M Satie, en fantasie.            Från 2 år.        
Idè : Sven Wagelin-Challis
Rörelseregi: Jeanette Challis
Dockor och scenografi: Annika Arnell
Musik: Erik Satie
Musikurval: Leif Hultquist
Medverkande: Leif Hultquist och Sven Wagelin-Challis
Nypremiär på Olympiateatern den 10 november 2016.