Detta är PREMIÄRSIDAN
Här kan du annonsera er
nya föreställning.
Det kan också handla om ett viktigt gästspel.
eller terminens repertoar.
Erfarenheten visar att gamla pjäser har en förmåga att dyka upp igen.
Informationen om pjäsen brukar inte ändras.


UPPDATERAD 15/2/2018
Större bild? Högerklicka på bilden och väj "Visa bild" eller "Öppna bild i ny flik"
så visas den i regel större!


DOCKTEATERHUSET öREBRO

Vinterns program här.


PREMIÄR 15/2


Läs mer här!
Information

Välkomna till årets första internationella gästspel i Hög!

Se Valeria Gugliettis otroligt levande Skuggföreställning DON´T TOUCH MY HANDS! och gör en egen skuggdocka tillsammans med Valeria och oss.

Valeria Guglietti är en världskänd fenomenal artist i sin gengre. Ursprungligen från Argentina, lever nu i Barcelona, turnerar världen runt. De senaste åren har Valerias föreställningar prisats vid internationella festivaler i Brasilien, USA, Turkiet, Mexico, Frankrike, Tjeckien, Kina, Italien, Korea….

Don´t touch My Hands är en föreställning full av häpnadsväckande visuella effekter i många små korta historier, både humoristiska och poetiska. Ordlöst, mycket musik.

"Chinese shadow spectacular in which the worlds of silent films, puppets, comics and music meet to create a collection of funny stories that fascinate all audiences."

I de flesta skuggteaterföreställningar håller sig skuggspelaren bakom sin skärm, här är det tvärtom! Valeria utför sin skuggkonst framför skärmen, man kan skymta henne och se hennes händer samtidigt som hennes fingerfärdighet skapar de levande bilderna på skuggskärmen. Kanske Valerias skicklighet med händer och fingrar hänger ihop med hennes ungdomstid som pianist!

Don´t Touch My Hands varar 45 min, efter föreställningen följer en timmes workshop, man får göra en egen skuggdocka och provspela tillsammans med Valeria.

Ålder: "All audiences", från 3-4 år och uppåt. Entré: 50 kr/person.

Det går fint att boka biljetter redan nu!
Tre sätt att boka dina biljetter:
1: Mejla bokning, betala kontant eller med Swish vid ankomst: staffan@sbteater.se
2: Ring och boka: 070-3976585
3: Boka och betala på Kulturcentralen, skriv ut biljett och visa vid ankomst.

Se fler bilder här.

Don´t Touch My Hands är det första Internationella Dockgästspelet här i Hög 2018. Under året presenterar vi 30 internationella föreställningar och interaktiva workshops här i Teaterverkstaden och i Pegasus Trädgård!

Tre weekends i juli arrangerar vi festivalen PEGASUS FAMILY i trädgården, då kommer föreställningar från Italien, Spanien, Danmark, Turkiet, Indonesien, Katalonien, Sverige. I oktober kommer en grupp från Slovenien.

De allra flesta föreställningarna riktar sig till familjer, under PEGASUS FAMILY ges ett par föreställningar för ungdomar och vuxna.

Våra internationella gästspel kan arrangeras tack vare stöd från KULTURRÅDET, KONSTNÄRSNÄMNDEN, REGION SKÅNES KULTURNÄMND och KÄVLINGE KOMMUN.

Barnvänligt


MARIONETTEATERN och CLAIRE PARSON CO. i SAMARBETE:
Scenen är täckt av gräs och en halv bil är på väg in. Luckor öppnas. Två rödhåriga figurer och en fikasugen granne dyker upp. Regnet jonglerar under ett moln. Tussar blir tankebubblor. Familjeföreställningen Gräs är ett nyskapande samarbete mellan Marionetteatern och Claire Parsons Co. Här möts dansare, dockspelare och en cirkusartist för allra första gången på en scen. Från 4 år med premiär den 16 september!

Koreografen och regissören Claire Parsons gör poetisk dans och scenkonst för barn och unga. Hon har flera publiksuccéer bakom sig, bland andra Marmelad (2013) som spelat över 350 föreställningar i Sverige och internationellt sedan premiären. 2014 tilldelades Claire Parsons Stockholms Stads kulturpris och Svenska Teaterkritikernas danspris för sitt arbete med att förnya danskonsten för en ung publik.

Samarbetet mellan Marionetteatern och Claire Parsons Co utgår från ett liknande synsätt på föreställningar för en ung publik. Det finns flera konstnärliga beröringspunkter dem emellan; intresset för rummet, tilltalet till den lilla åskådaren och blandningen av sceniska uttryck.

Läs mer om Claire Parsons Co. på: www.claireparsons.com

Föreställningen är ett samarbete mellan Marionetteatern och Claire Parsons Co och genomförs med stöd av Statens Kulturråd, Stockholms Kulturförvaltning och Stockholms Läns Landsting.


Medverkande
Magnus Erenius
Emelie Garmén
Viktor Gyllenberg

Koreografi och iscensättning

Claire Parsons

Scenografi

Anna Nyberg

Kostym

Bitte Palm

Mask
Gunilla Pettersson

Ljus

Olof Carlsson

Kompositör

Mikael Svanevik

Dockor

Kay Tinbäck Du Rées

Dockteaterinstruktion

Helena Nilsson

FÖR BILJETTER:
www.kulturhusetstadsteatern.seNu händer det! En ny teaterkonstellation ser dagens ljus.


Sven Wagelin-Challis
som tidigare arbetat med Dockteatern Tittut, Beatrix värld, Under hatten och Kungliga operan, Gossen och kärleken till tre apelsiner.
Föreställningar som visualiserar klassisk musik för barn från 2 år.
 
Leif Hultquist,
Kompositör, musiker och tongivande inom teatergruppen Ung utan pung och Sven Wagelin-Challis, skapar en samklang och en spänning mellan det som sker i musiken och det visuella med dockor, mask, objekt, dans, rörelse.

Erik Satie 150 år 2016!
Detta firar Olympiateatern med att bjuda in konstnärsduon Wagelin & Hultquist för att med sin publika föreställning Under hatten - Monsieur Satie, en fantasie. En upplevelse för alla från två år och uppåt. Vi möter Erik Saties nyskapande musik och hans fantasivärld som saknar like. En pianist Leif Hultquist och en skådespelare Sven Wagelin-Challis bygger med musik dockor, objekt upp Saties fantasivärld.

”Barnen har rätt att uppleva starka och olika känslor på teatern och inte tillrättalagd trallighet”.

”Uppsättningen är ordlös och har inte någon egentlig handling. Den är modigt modernistisk, föga inställsam och förlitar sig helt på att också små barn (från 2 år) har sinnen och kapacitet för att möta musikalisk poesi och impressionistiska bildkompositioner”. Svd

”Under hatten är en fantasifullt bildsatt pianokonsert med subtilt skiftande stämningar, utsökta detaljer och finurligt allvar”. Svd

”Klart är att dockteatern bjöd på mycket glädje och nyfikenhet. Det var en nöjd publik som lämnade biblioteket när bläckfiskarna gått och lagt sig och sista tonerna från pianot klingat ut.” Jönköpingsposten

Under hatten – M Satie, en fantasie.            Från 2 år.        
Idè : Sven Wagelin-Challis
Rörelseregi: Jeanette Challis
Dockor och scenografi: Annika Arnell
Musik: Erik Satie
Musikurval: Leif Hultquist
Medverkande: Leif Hultquist och Sven Wagelin-Challis
Nypremiär på Olympiateatern den 10 november 2016.