Detta är PREMIÄRSIDAN
Här kan du annonsera er
nya föreställning.
Det kan också handla om ett viktigt gästspel.
eller terminens repertoar.


UPPDATERAD 7/8/2019
Större bild? Högerklicka på bilden och väj "Visa bild" eller "Öppna bild i ny flik"
så visas den i regel större!Teater Sesams publiksuccé "Varför Inte" är tillbaka för 4 unika tillfällen!
av Nasrin Barati

Hur är det att vara annorlunda på en plats där alla tänker likadant, gör likadant och ser likadana ut? Hur beter sig en grupp som ser dig som annorlunda och främmande? Måste man bli precis likadan som alla andra för att bli accepterad?

Varför Inte! är en nyskriven föreställning för alla från 2 år och upp, som blandar skådespeleri, skuggspel och rörelse i ett rum som speglar känslorna och berättelserna på scen visuellt, genom färg och ljus. På så vis dras vi in i en historia om vår mänsklighet, om empati, ödmjukhet och förståelse. Vad vi alla som bor i ett samhälle tillsammans behöver. Stora som små.

Föreställningen är från 2 år och spelas mellan den 4 - 25 september.

Mer info om Teater Sesam här!


Urpremiär av "Den Girige" den 25 oktober på Teater Sesam
av Moliére

En världsberömd komedi av Molière om hur besattheten av pengar påverkar ens liv och relationer. Teater Sesam presenterar nu sin egen tolkning av denna ständigt aktuella pjäs! Hur påverkas en människas liv när allt en bryr sig om är pengar? Hur förstör girighet kärlek, trygghet och familjeband? Den snåle och girige Harpagons liv kretsar kring hans pengar. Hans värderingar, hans sätt att se på livet och sina relationer präglas alla av hans vilja att ha mer och mer. Han vaktar sitt penningskrin varje ögonblick och misstänker var och en för att vara ute efter det.

Den Girige är en komedi som leker med de olika dimensionerna av människors moral och egenskaper. Föreställningen skrevs år 1668 av Jean Baptiste Poquelin under artistnamnet Molière, och har med sitt skärpta och humoristiska språk och handling levt kvar på teaterscenerna världen över. Efter flera hundra år har pjäsen fortfarande en stark och intressant aktualitet, och relevans för samhället.

Från 6 år.
Spelas 25 oktober – 12 december

Mer info om Teater Sesam här!


Nypremiär av "Maktens doft" den 10 september
av Nasrin Barati på Teater Sesam

Har man rätt att göra som man vill, utan att ta hänsyn till människorna omkring sig? Har man rätt bestämma över andra, driven av sitt ego? Är det den makttörstiga generalens rätt att göra som han vill, och kan folket stoppa honom i tid?

Maktens Doft är en nyskriven, multimedial föreställning av Nasrin Barati, baserad på David McKees ”The Conquerors”, med den svenska titeln ”Erövrarna”. Föreställningen handlar om en general som vill kriga. Bara kriga. Han tycker att allt i hela världen ska vara hans och ingen annans. Han erövrar land för land, stad för stad, tills han en dag kommer till en by där ingen vill kriga eller bråka.

Kan bybornas fredliga motstånd besegra honom?
I denna mycket visuella föreställning bjuder vi publiken på en spännande och mångfacetterad berättelse, om kollektivets styrka för att skapa ett bättre liv, för en bättre värld.

Föreställningen är från 6 år och spelas mellan den 10 - 28 september.

Mer info om Teater Sesam här!